torsdag 8 september 2011

Varför denna ovlja att utvärdera?

Citat ur Debattartikel i DN 2011-09-07:
"Att 20 år har gått utan en systematisk utvärdering av privatiseringspolitiken är oacceptabelt. Många av välfärdens klienter befinner sig i en utsatt position och de har rätt till bästa möjliga service inom ramen för de mål och resurser för välfärdspolitiken som vi gemensamt satt upp. "

Idag kan man läsa i en ledare i SvD:
"Här måste aktuella forskare ändå uppmärksammas på att en konstaterad brist på forskning om effektivisering och kvalitetshöjning knappast kan vara detsamma som att just effektivisering och kvalitetshöjning helt har uteblivit."

DN idag:
"Detta är det verkligt uppseendeväckande med rapporten. Tjugo år av privatiseringar, ett gigantiskt reformexperiment – och så har ingen bemödat sig om att utreda konsekvenserna?"

Finns det ekonomiskt och politiskt starka aktörer i Sverige som kan tänkas motarbeta utvärderingar av privatiseringarna? Det ligger kanske inte i politikernas och de privata aktörernas intresse att få verksamheten genomlyst?
Konkurrens inom vård och omsorg har många fördelar, men kräver regler och uppföljning. Låt kunskap styra den fortsatta privatiseringen av välfärden (och gör därutöver de poltiska partiernas bidragsgivare synliga).

Se DN SvD DN DN GP

(Min politiska hemvist är den mittersta mitten.)
www.hemingstam.com



1 kommentar:

  1. Att det överhuvudtaget fått införas utan så att säga förprövning är skandalöst. Så extremt oseriöst. Ungefär som att ta fram en medicin och bara skeppa ut den för användning i stor skala utan någon som helst testning. Det är så vårt samhälle är, oansvarigt, hänsynslöst och oseriöst. Helt utan framförhållning, planering och konsekvensanalys. En omogen lek med andras liv och pengar. Hej hopp. Elever som inte når målen får plikta med hela sitt yrkesliv, och andra avnämare som får sina liv förstörda av sånt oansvarigt lättsinne, för att inte tala om skattebetalarna som inte ens får ha ett ord med i laget, utan bara ska punga ut. Det kallas tydligen näringsliv.

    SvaraRadera