onsdag 28 september 2011

Osäkerheten fortsätter - eller kanske inte?

Nu har det kommit ett par prognoser om sjunkande tillväxt i Sverige. Vi har hittills klarat oss bra genom den globala krisen, men nu kan bistra tider vänta. Efterfrågan på svenska produkter faller när andra länder har problem.
Osäkerheten i ekonomin kommer att bestå tills krisen i Eurozonen förbättras - och - fram till det amerikanska presidentvalet i november 2012. Fram till dess är den amerikanska statsapparaten näst intill handlingsförlamad, vilket gör Wall Street deppig. Och skulle Obama sitta kvar som president efter valet, men hela kongressen bli republikansk med en förstärkt teapartyrörelse, väntar ett ännu längre dödläge. Presidentens förslag kommer att röstas ned och han använder sitt veto för att stoppa kongressens förslag. I ett sådant läge bör man kompromissa, men Obama och teapartyrörelsn står så långt ifrån varandra att förmågan till kompromisser sitter långt inne.
Men ofta har ekonomiska bedömare fel i sina prognoser, så man bör vara inställd på att framtiden blir ganska annorlunda än vad experterna tror - och att det snabbt vänder i en annan riktning.
Dagens råd: Expect the unexpected.

Se även mitt inlägg: Upp som en sol i februari, ned som en pannkaka i september.

(Min politiska hemvist är mittersta mitten.)
www.hemingstam.com

SvD DN GP DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar