söndag 10 mars 2013

Blir du lönsam gamle vän?

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, anser att man bör ta hänsyn till en patients framtida produktivitet när man fattar beslut om ett läkemedel ska subventioneras eller inte. Därför subventionerar man inte ett prostataläkemedel, Zytiga, när sjukdomen anses vara obotlig. Man gör en bedömning utifrån ett samhälleligt helhetsperspektiv. Dessa patienter anses inte ge någon produktionseffektivitet.

Här har TLV gett sig ut på ett sluttande plan. Det är häpnadsväckande tankegångar. Frågeställningen går ju att vidareutveckla. Ska gravt handikappade personer få subventionerade läkemedel? Ska pensionärer få budgetbehandling inom vården, eventuellt betala får sin vård själva?

Åldersdiskriminering och krass ekonomisk bedömning av människoliv ska inte ha någon plats i det svenska samhället.

Hos TLV tycks fel personer jobba på fel arbetsplats. Undrar om de anställda där kommer att ha någon framtida produktionseffektivitet.

Svd.se


 

Min politiska hemvist är mittersta mitten

3 kommentarer:

  1. TLV tillä'mpar bara regeringens arbetslinje på ytterligare ett område. Inget konstigt alls, skandalen är ju bara att man inte redan tidigare tillämpat arbetslinjen.

    SvaraRadera
  2. Ställ det i relation till att vissa grupper i samhället får kosta enorma pengar,trots att de aldrig bidragit med en enda skattekrona.

    SvaraRadera
  3. Den enda grupp där man inte får "ställa grupp mot grupp" eller prata om pengar är visst invandrare. Dessa är alltid önskvärda, även när de inte bidrar med ett öre.

    Tillskillnad från våra äldre, dom som byggde landet, och vilka till man nu i praktiken säger "gå och dö". För nu kan de inte arbeta längre.

    Man kokar. Dessa vidriga j--la hycklarpolitiker!

    SvaraRadera